Jaminan tahun ke-2 untuk peranti Huawei dilanjutkan ke hujung tahun

Huawei Malaysia telah memperkenalkan program jaminan tambahan tahun ke-2 untuk telefon pintar yang terpilih. Ia diadakan untuk memberi ketenangan kepada bakal pembeli bahawa produk Huawei tidak akan diabaikan selepas jualan.

Pengumuman yang dibuat pada bulan Julai lepas melibatkan model seperti siri Mate 20, siri P30, siri Nova 4, siri MediaPad M5 dan Nova 3i. Bagaimanapun, tawaran ini tamat pada 30 September 2019.

Menjelang 1 Oktober, Huawei telah memperbaharui program jaminan tambahan tahun ke-2 tetapi dengan senarai yang baru. Tawaran program ini diberikan kepada pembeli model telefon pintar terpilih, antara 1 Oktober sehingga 31 Disember 2019.

Model yang terlibat dalam program baru ini ialah siri Mate 20, siri P30 dan Nova 5T sahaja. Tiada lagi siri Nova 4, siri MediaPad M5 dan Nova 3i. Malah, pengguna perlu menebus jaminan tambahan ini dalam masa 7 hari selepas pembelian.

Tebusan jaminan tambahan ini perlu dibuat menerusi aplikasi HiCare di dalam telefon tersebut. Untuk menebusnya, lancarkan aplikasi HiCare di dalam telefon yang baru dibeli. Pastikan ia dikemaskini ke versi terkini. kemudian daftar masuk menggunakan ID Huawei. Jika tidak ada, daftar akaun ID Huawei yang baru.

Seterusnya, pergi ke ruangan kempen Rileks, Beli Je dan tekan butang ‘Click Here Now‘ untuk menebus jaminan tambahan. Notis ‘Redeemed Successfully‘ akan terpapar apabila tebusan berjaya dibuat.

Maklumat lanjut tentang kempen ini boleh ditemui di laman web Huawei Extended Warranty Plan.