Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Samsung Galaxy Fold berharga RM8,388 habis ditempah dalam tempoh 24 jam

Telefon pintar Samsung dengan skrin boleh lipat, Samsung Galaxy Fold telah dibuka tempahan awalnya di Malaysia pada 9 Oktober 2019. Walaupun harga jualannya pada RM8,388 melebihi kebiasaan, ia tidak menghalang rakyat Malaysia untuk mendapatkannya sehingga stok tempahan habis dalam masa kurang dari 24 jam.

Untuk menempah Samsung Galaxy Fold, pembeli perlu pergi ke Stor Samsung terpilih dan membayar wang despoit sebanyak RM800. Baki bayaran perlu dibuat semasa mengambil telefon tersebut, bermula dari 16 Oktober sehingga 31 Oktober 2019.

Tiada hadiah istimewa diberi untuk tempahan awal tetapi Samsung menyediakan perkhidmatan VIP untuk semua pembelian Galaxy Fold. Pembeli Galaxy Fold akan menerima Perkhidmatan Eksklusif Perdana berupa:

  • Pakej perlindungan skrin dalaman selama 1 tahun
  • Talian bantuan 24/7
  • Penghantaran terus ke pintu
  • Kaunter keutamaan ekspress

Galaxy Fold yang dijual di Malaysia tidak menyokong rangkaian 5G, hanya 4G LTE dengan RAM sebanyak 12GB dan storan dalaman 512GB.

Samsung tidak menyatakan berapa banyak unit yang telah habis ditempah. Tiada juga kenyataan sama ada orang ramai boleh membeli terus Galaxy Fold selepas 16 Oktober 2019. Jika anda tidak mahu menunggu set rasmi Malaysia, set import ada dijual dari penjual seperti Mobile 2 Go.

Kenali Samsung Galaxy Fold dengan lebih lanjut dalam artikel kami di bawah ini.

BACA  Apple Watch series 6 boleh mengesan tahap oksigen dalam darah