Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Garmin MARQ: Jam Superpremium Untuk Bangsawan

Garmin Malaysia hari ini memperkenalkan siri MARQ, jam tangan premium yang dilengkapi ciri-ciri multisukan. Ada enam ahli kesemuanya dan mereka ialah:

  • edisi Athlete
  • edisi Adventurer
  • edisi Aviator
  • edisi Captain
  • edisi Commander
  • edisi Driver

Siri MARQ dibangunkan berasaskan siri Fenix mereka. Jadi anda boleh jangkakan fungsi-fungsi Fenix diwariskan pada produk-produk ini.

Antara ciri yang boleh anda temui adalah seperti penjejak satelit geolokasi, Bluetooth, Wi-Fi, dan NFC untuk Garmin Pay. Untuk kecergasan, selain sensor lokasi, sensor barometer, kompas, giroskop, akselerometer, dan termometer juga hadir mengumpul data-data penting sepanjang aktiviti anda.

Masih kekalkan DNA siri Fenix, ia terima sentuhan premium seperti badan titanium dengan bahagian muka dilapisi kaca safira. Keutuhan jam tangan ini tak perlu dipersoalkan lagi.

Seperti setiap nama khusus untuk ahli-ahli MARQ, ia ditujukan khas untuk pemakai yang kehidupan hariannya berkisar dalam aktiviti tertentu. Ia boleh dibezakan pada bahagian bingkainya.

Edisi Athlete dan Adventurer dibangunkan berasaskan Fenix 5 Plus, Aviator berasaskan siri D2 PX Delta, manakala Captain berasaskan Quatix 5. Edisi Driver adalah produk baru yang ditujukan pada penggila kelajuan.

Tiada edisi Pro Solar untuk mana-mana ahli MARQ ini tapi hayat bateri yang dikongsikan pengeluarnya adalah biasa untuk siri jam tangan mereka. Dengan satu isian penuh, waktu pengoperasian berada dalam julat jam hinngalah bulan, bergantung pada kegunaan.

Untuk harga, berikut adalah berapa yang anda perlu keluarkan untuk siri-siri MARQ di Malaysia

BACA  Game ini diperakukan FDA sebagai salah satu ubat merawat ADHD

Pada harga bermula RM7,999 sukar untuk membayangkan jam ini untuk kegunaan pengguna biasa. Jika ia adalah jam tangan analog spenuhnya, sudah tentu masuk akal kerana 10 tahun akan datang ia masih lagi releven. Jika bermain dengan digital, hayat produk ini sangat terhad, mungkin maksimum 5 tahun dan akan jadi obselete.