Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Todak Duduki Tempat Ketiga Kejohanan Dunia MLBB

Todak, pasukan Mobile Legends yang mewakili negara dalam Kejohanan Dunia MLBB 2019 (M1) telah duduki tempat ketiga dan membawa pulang wang tunai sebanyak USD 20,000. Kemaraan mereka disekat oleh Rex Regum Qeon (RRQ) sebanyak dua kali, sekali di bracket atas dan sekali lagi di bracket bawah.

Di bracket bawah, mereka bertemu dengan 10s Gaming Plus (Jepun), pasukan underdog yang bawakan META segar menggunakan Rafaela dan Revatalize untuk beri kelebihan dalam team fight. Namun, Todak cepat beradaptasi dengan strategi tersebut dan menang 2 perlawanan berbalas satu hasil strategi split push ikonik mereka.

Mereka tiada masalah apabila berdepan dengan Burmese Ghouls untuk menang mudah 2 berbalas kosong. Tapi RRQ ternyata satu pasukan yang sukar untuk dijatuhkan walaupun Todak, dalam pusingan akhir perlawanan itu, mereka mengadaptasikan META 10s Gaming Plus kedalam strategi perlawanan mereka.

Pengurus pasukan Todak, Ashi, berpuas hati dengan pencapaian pasukannya kerana ia adalah yang terbaik setakat ini. Berdepan dengan gergasi Indonesia ternyata bukan satu tugasan yang mudah dan mereka telah kenalpasti ruang-ruang yang boleh ditambah baik sebagai persediaan untuk edisi yang akan datang.

Pasukan jemputan

Kejohanan Dunia MLBB 2019 (M1) yang pertama berlangsung di Malaysia antara 11 hiingga 17 November 2019. Ia menyaksikan sebanyak 16 pasukan mewakili 9 negara berentap untuk merebut piala pertama M1 ini.

Pasukan daripada pusikan kelayakan

Perlawanan penutup untuk M1 ini dianggap sebagai el clasico MLBB antara EVOS Legends dan RRQ dan ternyata ia sangat mendebarkan apabila kesemua 7 pusingan dihabiskan, barulah juara boleh ditentukan. EVOS Legends menewaskan RRQ selepas ketinggalan 3 mata dan perlu memungut 4 mata terus.

BACA  Peranti 5G pertama Realme akan dilancar di Malaysia minggu hadapan