Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Iklan “raya” Apple mengandungi banyak hirisan bawang

Tibanya musim perayaan kita pasti disajikan dengan pelbagai video pendek yang membawakan mesej berkaitan keluarga dan kasih sayang. Hari Natal kian menjelang dan Apple tidak melepaskan peluang untuk membawakan video pendek mereka kepada orang ramai.

Seperti kebanyakan video perayaan lain, Apple juga memaparkan suasana sedih dalam video pendek mereka ini. Apple turut menempatkan lagu tema popular dari filem animasi Up oleh Pixar. Malah, Apple juga menyelitkan adegan yang mirip dengan Up di akhir video tersebut.

Sudah pasti, Apple mempamerkan produk mereka dalam video ini. Kali ini dapat dilihat penggunaan tablet iPad bersama Apple Pencil oleh dua orang budak perempuan.

Video pendek Apple ini mengisahkan tentang suasana percutian sebuah keluarga yang baru kehilangan nenek. Dua orang cucu perempuannya, bertungkus lumus menyiapkan slaid untuk menceriakan semula datuk mereka yang masih bersedih dengan pemergian nenek.

Apa perasaan anda apabila menonton video pendek Apple ini? Kongsikan juga jika anda melihat mana-mana video pendek bertemakan perayaan Hari Natal yang menarik untuk ditonton bersama.

Sumber: The Verge

BACA  Musim baru Fortnite bermula, tapi pengguna iOS dan Mac tak boleh sertainya