Kembalikan kenangan Walkman bersama edisi terhad Walkman ulangtahun ke-40

Walkman yang dihasilkan oleh Sony telah mengubah lanskap peminat muzik mendengar lagu di jalanan. Walkman kini telah berusi 40-tahun dan Sony menyambutnya dengan menghasilkan edisi ulangtahun ke-40 Walkman, dengan model .

Sony menghasilkan Walkman NW-A100TPS Edisi Ulangtahun ke-40 dalam unit terhad dan di Malaysia hanya terdapat 100 unit dijual. Harga jualannya ialah RM1,799 dan ia boleh didapati dari Store Sony, Stor Online Sony, Sony Centre terpilih, Jaben Malaysia dan Stars Pickers, dari 3 hingga 13 Disember 2019.

Pembeli Walkman NW-A100TPS Edisi Ulangtahun ke-40 akan menerima casing lembut yang memiliki rupa Walkman pertama iaitu model TPS-L2. Ia juga disertakan pelekat khas ulangtahun Walkman ke-40 serta Walkman NW-A100TPS yang memiliki logo ulangtahun ke-40. Selain itu, Walkman ini turut memiliki antaramuka dan scrensaver Pita Kaset, menambah rupa ikonik Walkman pertama.

Maklumat lanjut berkenaan Walkman ini boleh ditemui di laman produk Sony Walkman NW-A100TPS. Jika berminat menempah dalam talian, ia boleh didapati di Stor Online Sony.