Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Gunakan NFC Pada Telefon Untuk Terima Bayaran Menggunakan Tap n Pay Daripada CIMB Bank

Ada berita baik untuk anda yang miliki perniagaan. CIMB Bank telah lancarkan satu kaedah baru untuk terima pembayaran. Kaedah ini memanfaatkan cip NFC yang sedia ada dalam telefon anda dan ini bermakna, tak perlu lagi bawa terminal kad kesana-kemari semasa berurusan. Itulah dia CIMB Tap n Pay.

Sesuai untuk perusahaan mikro, CIMB menjangkakan 20,000 pengguna Tap n Pay akan mendapati kaedah ini sangat berkesan dan mudah untuk transkasi seharian mereka. Tap n Pay menyokong pembayaran nirsentuh seperti kad debit/kredit dan sudah tentu Samsung Pay turut disokongnya.

Untuk menggunakan Tap n Pay, anda perlu miliki akaun simpanan semasa. Perlu diingatkan yang fungsi ini hanya boleh digunakan dalam rantau Malaysia saja. Tentang berapakah bulanan yang perlu dibayar, CIMB hanya menyatakan “minimum monthly subscription”.

Tap n Pay setakat ini hanya disokong di platform Android, untuk model-model telefon yang terpilih. Sekiranya anda berminat, anda boleh menghubungi 03-6204 7733 ataupun emel di [email protected] Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.

Sumber: TheEdgeMarket

BACA  Fon kepala TWS generasi kedua Xiaomi ini hanya 1/4 harga Apple Airpods