Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

e-Tunai Rakyat: Kenapa RM30 Cashback Touch ‘n Go Tak Menarik Langsung?

Masih tak tahu nak tebus e-Tunai Rakyat melalui servis yang mana? Touch ‘n Go e-Wallet ada tawarkan cashback sebanyak RM30 bila anda tebusnya melalui mereka. Ya, ia nampak seperti tawaran yang menarik sebab secara teorinya, anda akan dapat sejumlah RM60 bukan?

Namun, anda perlu telusuri terma dan syarat tawaran tersebut sebelum buat sebarang keputusan.

Gambar dibawah adalah butiran lanjut promosi cashback yang mereka tawarkan.

Cashback RM30 itu dipecahkan kepada RM5 untuk 6 transaksi sekurang-kurangnya RM20. Hal ini bermakna, cashback yang datangnya daripada e-Tunai Rakyat cumalah sekali kerana untuk RM20 yang seterusnya, anda kena guna wang anda sendiri.

Kalau kita ambil senario yang ideal iaitu semua keenam-enam transaksi anda yang seterusnya adalah yang layak terima cashback, sudahnya, anda kena top up RM65 untuk layakkan anda tebus baki RM25 cashback yang “tergantung” tadi.

Itu belum diambil kira 1 juta transaksi terawal yang boleh layakkan menerima cashback dan batu penghalang lain seperti tidak boleh digunakan untuk pembayaran PayDirect dan RFID.

Kalau inilah kisahnya, tawaran Boost lebih menarik sebab anda untung bersih sekurang-kurangnya RM3 dan turut berpeluang untuk dapat RM8,888.

Ganjaran yang diberikan Boost

Kenapa perlu pusing-pusing?

BACA  Apple WWDC: Ini 5 fungsi baharu dalam kemaskini WatchOS 7