Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Sejarah Bestie Boys akan difilem dan ditayangkan eksklusif di Apple TV+

Apple baru-baru ini mengumumkan akan menghasilkan dokumentari “Bestie Boys Story”, kisah bukan fiksyen berkenaan ahli Bestie Boys yang memenangi anugerah Grammy, Mike Diamond dan Ada Horovits bersama pengarah yang memenangi anugerah Academy, Spike Jonze. Cerita pendek mengenai dokumentari ini akan ditayangkan secara eksklusif di pawagam IMAX terpilih secara terhad pada 3 April, sebelum membuat tayangan perdana di seluruh dunia di Apple TV+ pada 24 April 2020.

Bestie Boys yang dianggotai oleh Mike Diamond dan Adam Horovitz, mengisahkan tentang kisah peribadi yang intim berkenaan kumpulan ini serta persahabatan selama 40 tahun di dalam dokumentari yang diarahkan oleh sahabat lama dan rakan kerjasama, pembuat filem Spike Jonze. Ahli ketiga mereka, Adam Yauch telah meninggal dunia pada tahun 2012 akibat barah.

Dari kiri: Mike Diamond, Adam Horovitz dan Adam Yauch. Gambar: TIME

Filem ini akan membuat tayangan perdana pada tarikh ulangtahun ke-26 album Bestie Boys yang menduduki tangga pertama carta pada tahun 1994, ‘III Communication’. Ia juga menyatukan semula Bestie Boys dengan pengarah Spike Jonze selepas 25 tahun mengarahkan video muzik untuk hit single di dalam album, “Sabotage”.

“Beastie Boys Story” dihasilkan oleh pemenang anugerah Grammy Jason Baum, Amanda Adelson, bersama pengarah dan penulis Spike Jonze, serta pengarah eksekutif oleh Mike Diamond, Adam Horovitz, Dechen Wangdu-Yauch, John Silva, John Cutcliffe, Peter Smith, Thomas Benski, Dan Bowen, Sam Bridger, Michele Anthony, David Blackman dan Ashley Newton.

Projek ini diilhamkan selepas kerjasama antara Adam dan Mike di dalam buku bestselling mereka, “Nestie Boys Book”.

Filem ini akan dihasilkan untuk Apple oleh Fresh Breadn dan Pulse Films dengan kerjasama Polygram Entertainment. Perjanjian antaranya dirundingkan oleh Endeavour Content dan CAA bagi pihak pembuat filem.

BACA  Tiada lagi DNA gamers dalam Realme 7 Pro

Apple TV+ terdapat di aplikasi Apple TV di iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac serta di TV Pintar Samsung, Roku dan peranti Amazon Fire TV terpilih. Ia juga boleh ditonton di laman web tv.apple.com pada kadar RM19.90/bulan bersama percubaan percuma selama 7-hari. Pelanggan yang membeli iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch atau Mac yang baru, boleh menikmati langgan Apple TV+ percuma selama setahun.

Sumber: Apple TV