Imej Huawei P40 Pro Yang Terbocor Pamerkan Keupayaan Zum Dua Kali Ganda Berbanding P30 Pro

Seperti biasa, sebelum separuh pertama 2020, Huawei akan umumkan kemas kini kepada siri P mereka. Untuk tahun ini, mereka dijangkakan memperkenalkan Huawei P40 Pro.

Walaupun tiada spesifikasi rasmi, maklumat-maklumat berkaitannya mula terbocor di ruangan maya. Salah satu daripada maklumat tersebut adalah konfigurasi kamera belakangnya.

Daripada foto kamera belakang yang dikongsikan, beberapa maklumat penting boleh diekstrak. Paling ketara adalah konfigurasi pentakamera belakang yang akan digunakannya.

Kemudian, anda boleh simpulkan yang sistem kamera tersebut ada buaan apertur antara F1.8 dan F4. Berkemungkinan besar F1.8 adalah untuk kamera utama dan F4 untuk kamera ultralebar yang dimilikinya.

Pada sudut jarak fokal, anda boleh jangkakan ia dilengkapi jangkauan zum melebihi 13 kali. Iaitu 18mm hingga 240mm (setara format 35mm). Dengan jarak fokal sebegitu, ia hampir 2 kali ganda lebih baik berbanding P30 Pro yang ada julat fokal 16mm

Itu sajalah setakat ini yang boleh dikongsikan. Untuk spesifikasi teknikal lain, anda bolehlah jangkakan yang ia ada penambahbaikan berbanding P30 Pro.

Untuk perbandingan, P30 Pro sekarang ada paparan sebesar 6.47” FHD+, Kirin 980, RAM 8GB, storan sehingga 512GB, dan konfigurasi kuadkamera belakang.

Sumber: @evleaks

BACA  Samsung Edar Telefon Terbanyak 2019 Manakala Apple Gagal Cantas Huawei