Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Realme Buds Air Laku Keras Pada Hari Pertama Jualannya

Realme Buds Air dilancarkan bersama-sama Realme 5i. Ia adalah produk True Wireless Stereo (TWS) pertama daripada Realme. Miliki fizikaliti yang sangat mirip Apple Airpods, ramai yang anggap ini adalah pengganti TWS Apple itu tanpa berbelanja lebih. Pada hari pertama ia dijual Realme mengumumkan 1000 unit sudahpun disapu dalam masa cuma 28 minit.

Ia menjadikan Buds Air TWS paling banyak dijual dalam sehari. Ia mungkin berpunca daripada promosi yang sedang berjalan. Anda boleh dapatkan seunit Buds Air pada harga RM199 pada hari pertama jualan berbanding RM299 pada hari lain.

Cari Realme di Lazada

Cari Realme di Shopee

Untuk yang terlepas berita, Realme Buds Air diperkasa SoC hasilan sendiri iaitu cip R1. Manfaat yang boleh diperoleh adalah seperti latensi yang lebih 51% lebih rendah berbanding Airpods. Tapi fungsi itu perlu diaktifkan dengan cara menyentuh kedua-dua belah unit.

Ada satu mikrofon hadir di setiap belah TWS dan ia digunakan sebagai penyaring hingar. Realme menjenamakannya sebagai Environmental Noise Cancellation (ENC). Ini bukanlah penyaring aktif seperti jenama-jenama lain, sebaliknya hanya berfungsi sewaktu bercakap telefon.

Realme Buds Air ada waktu guna sehingga 3 jam lamanya. Tapi, dengan bantuan bekas penyimpanan, ia boleh pergi sehingga 17 jam lamanya.

BACA  PROMO: Diskaun sehingga RM250 dalam Jualan Mega Oppo 9.9