Cuba Teka Telefon Apa Yang Muncul Dalam Video Muzik Eminem Ini

Tak semena-mena Eminem terbitkan video muzik untuk salah satu single terbarunya iaitu Godzilla. Seperti biasa, videonya sarat dengan mesej-mesej eksplisit dan implisit. Tapi, salah satu yang eksplisit anda boleh nampak dalam video ini ialah telefon LG V60 ThinQ yang kemunculannya tak semena-mena seperti juga muzik video ini.

Lebih kurang di saat ke-52, kelihatan seorang wanita menggunakan LG V60 untuk merakam Eminem. Agak panjang juga screen-time untuk peranti ini, ditambah pula dengan kesan slow-mo pada saat ke-56, seperti berteriak, “lihatlah aku telefon LG!”.

Apa yang ingin ditonjolkan LG menerusi LG V60 ini ialah ciri dwipaparan yang dimilikinya. Tidaklah seperti Galaxy Fold ataupun Mate Xs yang ada paparan boleh lipat, LG V60 sebaliknya mengambil pendekatan lebih konservatif apabila gunakan dua paparan berasingan untuk berikan lebih ruang kerja kepada penggunanya.

Jika LG berhasrat untuk kukuhkan kesedaran terhadap jenama, sudah tentulah ia berjaya sebab setakat artikel ini ditulis, lebih 17 juta tontonan telah diraih oleh video itu pada satu saluran YouTube saja. Tapi adakah ia akan diterjemah kepada jualan? Masih belum diketahui.

Berbalik kepada LG V60, telefon ini dilancarkan tak lama dulu iaitu 27 Februari 2020. Ia menampilkan specs berkelas flagship tahun 2020 kerana menggunakan SoC Snapdragon 865 dan menyokong rangkaian 5G. Ia ada panel paparan sebesar 6.8” OLED pada resolusi FHD+.

Dalam video Eminem itu, telefon ini dipadankan dengan aksesori yang dipanggil LG Dual Screen untuk berikan satu lagi skrin tambahan kepadanya.

Atas papan utama, LG V60 5G miliki RAM sebesar 8GB serta pilihan storan sama ada 128GB ataupun 256GB. Di bahagian pengimejan, ia ada trikamera belakang iaitu 64MP (utama), 13MP (ultralebar) dan kaemra 3D ToF. Selfie pula diambil gunakan kamera 10MP. Menguasakan telefon ini adalah bateri berkapasiti 5,000mAh.