Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

U Mobile gandakan kuota Hotspot sehingga akhir Mac

Jika Unifi Mobile menawarkan internet LTE tanpa had dan Celcom pula WhatsApp tanpa had, U Mobile tampil dengan tawaran berbeza. Bagi membantu kerajaan dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dari 19 hingga 31 Mac 2020, U Mobile menggandakan kuota hotspot untuk pengguna pelan tanpa had mereka.

U Mobile kini melancarkan kempen “Hottest Spot” untuk pengguna pelan prabayar GX38, serta pelan pascabayar GX50, GX68, Unlimited Hero P99 dan Unlimited Hero P139. Dengan ini, pengguna U Mobile boleh berkongsi lebih banyak data mereka dengan keluarga atau rakan di rumah sepanjang tempoh ini.

Bagi pelan prabayar GX38, kuota hotspot mereka digandakan menjadi 6GB. Manakala pelan pascabayar GX50 dan GX68 pula mendapat 10GB kuota hotspot. Pelan pascabayar Unlimited Hero P99 akan menikmati 60GB kuota hotspot dan pengguna pelan Unlimited Hero P139 boleh menggunakan sehingga 10GB hotspot.

Kempen hotspot berganda U Mobile ini berjalan dari 19 hingga 31 Mac 2020. Bagi pelan Unlimited Hero P99 dan P139, mereka boleh menambah talian tambahan dengan hanya RM20/bulan. Talian tambahan ini turut berkongsi kuota hotspot yang sama tanpa perlu berada di bawah satu bumbung.

Menurut Ketua Pemasaran U Mobile, Jasmine Lee, U Mobile menyedari tentang penggunaan hotspot pengguna mereka meningkat di waktu PKP. Sebagai syarikat yang komited memberi respon kepada keperluan pengguna serta di waktu mencabar ini, mereka mahu melegakan keperluan sambungan internet pengguna dengan menggandakan kuota hostpot mereka secara percuma.

BACA  Servis VPN Mozilla lepasi fasa beta dan kini ditawarkan di Malaysia