Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Y E S papar mesej StayHome, beri panggilan percuma ke nombor kecemasan

YTL Communications (YES) menggalas tanggungjawab untuk memberi kesedaran kepada orang ramai berhubung keperluan mereka tinggal di rumah dengan mengemaskini operator bar isyarat mereka kepada, ‘Y E S StayHome’.

Ia juga sebagai langkah untuk memperingatkan orang ramai tentang keperluan untuk memmatuhi arahan kerajaan. Operator bar isyarat ini akan terpapar pada telefon sehingga tempoh Perintah Kawalan Pergerakan berakhir.

Menurut kenyataan rasmi YES, “Penggunaan perkataan “Y E S” yang dijarakkan merupakan simbolik peringatan supaya menjaga jarak sosial. ‘StayHome’ pula dirapatkan, menunjukkan bahawa orang ramai boleh mengikut arahan kerajaan dan melakukan apa yang disarankan iaitu duduk di rumah serta elakkan berada di luar kawasan rumah.”

Selain daripada itu, YES turut memberikan panggilan percuma ke nombor kecemasan termasuk talian hotline Crisis Preparedness and Response Centre (CPRC) Kebangsaan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan dikuatkuasakan.

YES juga akan terus beroperasi memberikan khidmat kepada pelanggan secara atas talian. Untuk sebarang transaksi pembayaran atau pertanyaan pelanggan YES boleh menggunakan saluran:

  1. Laman web, http://www.yes.my
  2. Emel, [email protected]
  3. Talian khidmat pelanggan, 018 333 0000
  4. Aplikasi, MyYes4G

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh terus ke laman web YES.

BACA  1GB Percuma PKP: Pengguna Celcom terima secara automatik, tidak perlu tebus atau daftar