Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Astro & Allo menawarkan internet tanpa had bersama kandungan Astro dari serendah RM99

Astro kini meluaskan lagi tawaran jalur lebar dan TV mereka menerusi kerjasama dengan Allo . Dengan kerjasama ini, pengguna di kawasan liputan Allo boleh melanggan pelan istimewa Astro Broadband.

Tawaran Astro Broadband dan Allo ini akan menyediakan pelan jalur lebar dengan kelajuan sehingga 1Gbps. Tetapi buat masa ini, terdapat dua pelan yang disediakan iaitu pelan 50Mbps RM99/bulan serta pelan 100Mbps RM129/bulan.

Pelanggan pelan Astro Broadband dan Allo ini akan turut menerima kandungan Pek Keluarga Astro, yang membolehkan mereka menonton lebih 60 saluran termasuk Astro Ria, Prima, Arena, Awani, AEC, Xiao Tai Yang, NatGeo WILD, dan FOXlife, serta banyak kandungan HD yang lain, menerusi Set-Top-Box (STB) dan aplikasi Astro Go.

Untuk perbandingan, Allo menawarkan pelan jalur lebar menerusi City Broadband pada kadar RM79/bulan untuk kelajuan 50MBps dan RM99/bulan bagi 100Mbps. Selain itu, mereka juga menyediakan pelan berkelajuan 500Mbps pada kadar RM139/bulan dan 1Gbps pula RM199/bulan.

Menurut CEO Kumpulan Astro, Henry Tan, kerjasama ini akan meluaskan lagi liputan jalur lebar Astro selepas bekerjasama dengan TM, Maxis dan Time. Dijangkakan kira-kira 150,000 perumahan dan perniagaan baharu boleh mendapatkan tawaran ini dalam tempoh 18 bulan akan datang. Liputan jalur lebar Allo merangkumi kawasan luar bandar seperti Alor Gajah, Cyberjaya, Bangsar dan beberapa lagi lokasi lain.

CEO Allo, Rodzi Ahmad berkata, Allo akan terus meluaskan lagi liputan jalur lebar mereka ke seluruh Malaysia di bawah inisiatif NFCP. Ia bermula dari Melaka, Perak, Johor, Kedah, Selangor dan Pulau Pinang. Allo akan terus fokus membawa jalur lebar berkelajuan tinggi ke kawasan baharu.

Buat masa ini, tawaran Astro Broadband ini hanya boleh didapati oleh pengguna yang berada di dalam liputan jalur lebar Allo sahaja. Mereka yang berminat untuk melanggan, boleh mendaftar dengan menghubungi talian 03-95433838. Wakil Astro akan membantu anda untuk proses pendaftaran.

BACA  OnePlus Nord lahir daripada tiga falsafah ini