Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Lazada Malaysia Buka Tempahan Mavic Air 2 Pada Harga Bermula RM3,299

Baru sahaja dilancarkan, pengguna di Malaysia kini boleh lakukan tempahan untuk miliki DJI Mavic Air 2. Menurut gedung rasmi mereka, tempahan akan mula diedarkan bermula 15 Mei 2020 dan pemberian percuma juga ada untuk yang pantas.

Gedung rasmi DJI di Lazada menyenaraikan Mavic Air 2 pada harga RM3,299, untuk pakej drone sahaja. Pakej Flymore Combo pula diberi tanda harga RM4,299. Senaraian itu agak pelik jika anda perhatikan pada seksyen “Return & Warranty”. Di situ, selain menyatakan produk ini 100% tulen dan boleh dipulangkan dalam masa 15 hari daripada pembelian, ia tidak hadir dengan apa-apa jaminan.

Pemberian percuma yang dimaksudkan adalah pad pendaratan percuma sementara stok masih ada.

Set Flymore Combo

Selain Lazada, Harvey Norman juga dikesan sedang mengadakan tempahan Mavic 2 Air sehingga 10 Mei 2020 namun tidak memberitahu bilakah ia akan mula diedarkan. Tapi, tak seperti Lazada, anda boleh dapatkan Mavic 2 Air secara ansurans serendah RM137.45 untuk tempoh 24 bulan.

DJI Mavic Air 2 adalah dron yang nyata ditambah baik berbanding generasi terdahulu. Bahagian yang ketara berbeza dalah kamera yang kini ada sensor lebih besar dan bilangan megapiksel 4 kali ganda lebih banyak. Baterinya 50% lebih besar yang diterjemah kepada tempoh terbang yang lebih panjang.

Rujuk jadual dibawah untuk perbezaan Mavic Air 2 dengan Mavic Air 1.

BACA  Apple bayar Samsung hampir USD1 bilion kerana jualan iPhone tidak capai sasaran