Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Samsung Dikhabarkan Tak Sertakan Space Zoom Pada Siri Galaxy Note 20

Space Zoom adalah fungsi novel yang diperkenalkan kepada Galaxy S20 Ultra yang memberikan keupayaan mengezum sehingga 100x secara digital dengan memanfaatkan sensor 108MP dan 48MP. Namun begitu, ada maklumat di Internet yang menyatakan yang Space Zoom tidak akan hadir pada siri Galaxy Note 20 atas sebab-sebab tertentu.

Menurut maklumat yang boleh dipercayai, masalah autofocus menyebabkan Samsung memutuskan tak menyertakan Space Zoom pada Galaxy Note tahun 2020 ini. Masalah tersebut disebabkan jarak fokal yang terlalu panjang pada komponen kameranya sehinggakan apabila mengambil gmabar subjek dekat, sistem kamera sukar membidik fokal dan ia bukanlah sesuatu yang boleh diselesaikan melalui kemas kini firmware.

Walau bagaimanapun, sensor flagship untuk kamera S20 Ultra tetap akan hadir dalam siri Note 20 iaitu sensor Bright HM1 manakala untuk menyelesaikan isu autofocus, Samsung bakal menyelitkan sensor baharu yang dipercayai sensor 50MP ISOCELL GN1.

Antara maklumat yang masih dinantikan adalah seperti spesfikasi teknikal kamera yang bakal digalas siri Note 20, adakah ia akan mewarisi sebahagian besar komponen siri S20 ataupun tidak.

Sumber: GSMArena

BACA  Dapatkan topeng muka Razer percuma setiap hari di 7-Eleven