Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Oppo Ace 2 terima sentuhan Evangelion sempena ulangtahun ke-25 anime itu

Bersempena dengan ulangtahun ke-25 siri anime Evangelion, Oppo telah mengumumkan satu lagi telefon bertemakan anime. Kali ini yang menerima sentuhan tersebut ialah Ace 2. Kalau anda masih ingat, Ace yang pertama juga pernah hadir dalam tema Gundam iaitu daripada model Reno Ace.

Uniknya, telefon ini menerima rawatan anime daripada luar hingga dalam kotak. Misalnya, ia hadir dalam kapsul EVA serta casing telefon itu sendiri berwarna ungu iaitu warna tema Evangelion. Tak terhenti di situ, tema antara muka telefon ini turut memaparkan item-item ikonik Evangelion.

Pada sudut spesifikasi teknikal, telefon ini tetap Ace 2 yang asal. Telefon dengan paparan 6.5” AMOLED ini ia diperkasa SOC Snapdragon 865 dengan RAM sebesar 8GB serta storan 256GB.

Untuk kamera, ia ada empat kamera belakang yang menggabungkan kamera 48MP, 8MP (ultralebar), 2MP (makro), dan 2MP (potret).

Seperti biasa, ia dilengkapi sistem pengecasan terpantas dunia. Dengan blok pengecas SuperVOOC 2.0, tenaga 65W dipam masuk kedalam bateri dan anda boleh jangkakan pengecasan 0 ke 100% sekitar setengah jam sahaja.

Edisi Evangelion ini daripada segi wow-nya, mengatasi edisi Gundam. Sebab saya katakan sedemikian kerana Oppo juga mengumumkan dua lagi produk lain bertemakan anime tersebut, satu OPPO Watch dan satu lagi pad pengecas wayarles.

Produk ini buat masa ini hanya boleh dibeli oleh pengguna di China pada harga RMB4,399 (RM2,679). Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.

BACA  Aurora Purple pilihan warna baharu untuk Oppo A92