Samsung Galaxy A71 & Galaxy A51: Paparan hebat pada harga jimat

Artikel ini dibawakan kepada anda oleh Samsung Malaysia

Samsung dalam tahun 2020 terus memperkukuh kehadiran mereka dalam segmen harga patut dengan pelancaran sejumlah produk dalam siri Galaxy A dan Galaxy M. Mereka miliki satu ciri yang anda tak temui pada pesaing mereka iaitu paparan Super AMOLED yang menawan.

A picture containing indoor, table, sitting, small

Description automatically generated

Kedua-dua Galaxy A51 dan Galaxy A71 dilengkapi panel paparan Infinity-O hujung-ke-hujung Super AMOLED beresolusi FHD+. Namun, Galaxy A71 ada sedikit kelebihan kerana panelnya adalah versi yang ditambah baik iaitu Super AMOLED PLUS. Sekiranya anda tatapi paparannya, anda dapati bingkai telefon ini adalah nipis manakala lubang kamera selfienya sangat kecil bagi memberi pengalaman penggunaan yang lebih menyeluruh.

A hand holding a cell phone

Description automatically generated

Hasilnya, apabila melayani kandungan multimedia, anda tidak akan diganggu. Video Netflix dan YouTube anda lebih seronok untuk ditatapi.

Pada sudut teknikal, Galaxy A71 ada saiz panel seluas 6.7” manakala Galaxy A51 berukuran 6.5”. Penggunaan panel Super AMOLED membolehkan mereka miliki nisbah kontras setinggi 100,000:1 yang bermaksud warna putih dan hitam yang anda lihat di atas skrin lebih mirip kepada keadaan sebenar.

A picture containing table, sitting, computer, green

Description automatically generated

Daripada segi harga, Galaxy A71 kini dijual pada tanda harga RM1,799 manakala Galaxy A51 bermula RM1,299. Jangan lupas untuk periksa tawaran Galaxy A51 kerana anda kini boleh dapatkan dalam varian RAM 8GB pada beza harga Cuma RM100 sahaja.

Pada harga sebegitu dan dibandingkan spesifikasi teknikal telefon ini, ia adalah penawaran yang sangat berbaloi.

Selain daripada itu, Samsung kini sedang adakan promosi raya. Dengan pembelian mana-mana Galaxy A51 dan Galaxy A71, anda akan terima seunit gelang kecergasan Galaxy Fit e, sementara stok masih ada.

Anda boleh layari laman rasmi produk (Galaxy A71 & Galaxy A51) untuk maklumat lanjut.

BACA  Aplikasi Hand Wash dari Samsung bantu latih amalan cuci tangan menjadi kebiasaan