Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Kasut but Zara ini memudahkan pemakai menangkap Pokémon

Kolaborasi jenama animasi dan permainan video, Pokémon dengan rangkaian fesyen bukanlah sesuatu yang baharu. Daripada pakaian hingga aksesori, francais animasi itu telah menghiasi dunia fesyen menerusi watak-watak utama dan raksasa yang popular serta comel.

Perkara sama turut dilakukan oleh jenama fesyen, Zara yang menampilkan rekaan kasut but muncung dan bertumit. Uniknya, kolaborasi kali ini membawakan rekaan kasut kasual dengan tumit bola pokemon (Pokéballs).

Setakat ini, kasut tersebut hanya dipasarkan di China dan Hong Kong menerusi laman web Zara. Kasut but paras buku lali ini dijual pada harga berbeza mengikut lokasi. Di Hong Kong harganya ialah HKD 399 (~RM220). Manakala di China lebih murah, CNY 199 (~RM120).

Kasut ini direka dengan fabrik utama dari campuran 89% poliester dan 11% elastane. Campuran ini menjadikan kasut berkenaan lebih ringan dan elastik.

Pelapik tapaknya dibuat menggunakan 100% polyurethane. Teknologi Airfit Comfort daripada Zara juga memberikan keselesaan kepada pemakai, terutama untuk komposisi kaki semasa memakai tumit tinggi.

Didatangkan dalam warna hitam, satu-satunya perincian yang melambangkan Pokémon adalah tumitnya. Dengan ketinggian tumit 5cm, bahagian bawah Pokéballs diratakan bagi menjadikan ia praktikal untuk kegunaan kasual.

Mungkin dari segi penggayaan akan nampak pelik. Tetapi bagi peminat tegar Pokémon, memakainya umpama satu kebanggaan. Kalau dilihat sekali imbas, kasut ini mengingatkan kepada kasut pasukan roket dalam siri animasi itu. Cuma rekaan ini bertumit Pokéballs.

Buat masa ini belum ada sebarang makluman tentang kedatangan kasut ini ke pasaran tempatan. Jika mahu membelinya terus di pasaran China, mungkin akan menelan kos penghantaran yang agak mahal.

Sumber: Gonintendo

BACA  Ayah Boboiboy, Amato bakal beraksi menerusi filem animasi Mechamato