Digi Prepaid Next tambah benda baru tapi buang benda baik

Telco Digi telah melancarkan pek prabayar baru yang dinamakan Digi Prepaid Next. Katanya, ini adalah satu-satunya pek permulaan yang berikan Internet berkelajuan pantas terbanyak dengan tempoh sah 30 hari. Bukan itu saja, ada satu lagi ciri unik produk ini yang tiada pada yang lain, iaitu Always Active.

Tapi sebelum bercerita tentang Always Active, pek permulaan ini boleh anda dapati pada harga RM15. Untuk tahun 2020, ini adalah pek permulaan termahal merentasi telco. Untuk perbandingan, pek prabayar Digi Prepaid Live sedia ada, cuma berharga RM8.

Sudahlah kena belanjakan RM15, bila anda aktifkan kad sim tersebut, tiada kredit tersedia untuk anda belanjakan. Tapi, kelebihannya adalah anda terima terus 3GB data berkelajuan pantas, serta Internet tanpa had untuk digunakan pada Facebook, Instagram, dan Twitter (FIT). Walau bagaimanapun, pemberian ini tidak terpakai kepada anda yang lompat masuk daripada telco lain ataupun berpindah daripada pelan Digi yang lain.

Ciri Always Active

Always Active sebenarnya sudah lama ditawarkan sejak Digi Prepaid Live lagi. Sekiranya anda membeli pas yang ada Always Active, tempoh sah talian anda akan dipanjangkan mengikut tempoh sah pas Internet. Tak perlu lagi tambah nilai RM30 untuk aktif selama 30 hari. Jika anda pengguna Prepaid Live, Always Active cuma ada pada pas bulanan Internet Cili Padi XL.

Tapi di Prepaid Next, kesemua pass tak kiralah Internet Cili Padi XL sehinggalah pas mengikut jam sekalipun, ada fungsi Always Active. Ia sangat berguna untuk anda yang selalu taliannya tamat tempoh, tetapi baki kreditnya banyak.

Pas Internet yang boleh anda dapatkan adalah sama seperti sedia kala. Anda boleh rujuknya dalam artikel di bawah ini.

Tiada lagi kuota percuma untuk video & muzik

Inilah sebabnya mengapa saya katakan Digi Prepaid Live tak sesuai untuk semua orang. Sekiranya anda pengguna Digi Prepaid Live, anda beroleh 2.5GB kuota setiap minggu selagi talian anda aktif.

Ia boleh digunakan pada APP yang terkandung dalam Video Freedom dan Muzik Freedom.

Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.