Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Apple tanya anda sama ada pengecas perlu disertakan bersama iPhone

Anda tentu pernah dengar yang Apple sedang berkira-kira untuk tidak menyertakan aksesori tambahan bersama iPhone 12. Dua aksesori yang sedang dibincangkan ialah pengecas dan juga earfon telinga. Sudah tentu ramai yang akan melenting kerana telefon sepremium ini, pengecasnya perlu dibeli berasingan?

iPhone 11 Pro Max dibekalkan pengecas 18W

Kita bukannya bercakap tentang pengecas 5W zaman purba yang sentiasa diajuk pengguna Android kerana sifat kupik Apple, sebaliknya 18W yang dibekalkan bermula iPhone 11 Pro Max. Sudah tentu perkara ini berkait rapat dengan kos dan margin keuntungan Apple tapi adakah dengan tak membekalkan EarPods dan pengecas, harga iPhone akan jadi lebih murah?

Itulah yang sedang disiasat Apple apabila mereka dilaporakn menyebarkan satu survei dalam kalangan penggunanya. Salah seorang pengguna Twitter berkongsi tangkap layar survei yang diterimanya.

Merujuk kepada pengecas telefon, Apple ingin tahu apakah yang dilakukan pengguna iPhone terhadap pengecas mereka seperti:

  • Jual secara pukal bersama iPhone terpakai
  • Kehilangannya
  • Berikannya pada ahli keluarga ataupun rakan
  • Simpan dan guna di rumah
  • Simpan dan guna di luar
  • Tidak gunakannya langsung

Menurut 9to5Mac, ini bukanlah kali pertama Apple melakukan survei terhadap tindakan radikal yang bakal mereka ambil. Contohnya, mereka pernah adakan pungutan suara berkaitan jek audio 3.5mm pada MacBook Pro.

Sumber: 9to5Mac

BACA  Anda boleh guna lockscreen AmongUs di iPhone, tapi ada satu masalah