Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Lebih banyak imej Galaxy Note 20 dikongsikan, cuba anda lihat bonjolan kameranya

Tiada apa yang boleh di-wow-kan dengan reakaan Galaxy Note 20 berdasarkan semua maklumat yang dibocorkan setakat ini. Untuk sebuah produl ultrapremium, rekaannya agak ‘meh’. Imej terbaru yang boleh anda dapatkan di Internet tentang telefon ini dikongsikan YouTuber Jimmy is Promo.

Jika imej yang didakwanya sebuah Galaxy Note 20 ini benar, anda boleh jangkakan bonjolan kamera telefin ini agak tebal dan pastinya anda perlukan casing sekiranya ingin letakkannya atas permukaan rata jika tak mahu kaca pelindung kameranya terdedah.

Beberapa maklumat yang boleh dicungkil daripada gambar tersebut ialah konfigurasi kamera. Salah satu kamera yang berada dalam perumah berbentuk petak mencadangkan lensa periskop untuk telefoto dan dua lagi bersudut pandang biasa dan ultra lebar. Anda juga boleh nampak komponen kamera ToF untuk penentuan kedalaman medan.

Ada juga gambar bahagian depan dikongsikan orang yang sama. Anda boleh perhatikan bingkai paparan yang nipis dan melengkung di kedua-dua sisi.

Acara Samsung Galaxy Unpacked yang akan datang ini dijadualkan pada 5 Ogos 2020. Untuk Galaxy Note 20 ini, anda boleh katakana yang ia akan tiba sepantas hari pelancaran globalnya kerana Malaysia adalah salah satu pasaran utama Samsung sejak beberapa generasi Galaxy Note yang lalu.

Sumber: Jimmy is Promo, 2, 3

BACA  70mai lancar tempahan awal A800, dashcam yang mampu rakam video 4K depan dan belakang