Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

5 peranti baru Samsung akan muncul di acara Unpacked 2020 minggu hadapan

Samsung akan mengadakan satu majlis pelancaran yang diberi nama “Galaxy Unpacked 2020“, yang akan berlangsung pada 5 Ogos 2020. Majlis pelancaran ini akan diadakan secara dalam talian sahaja, memandangkan wabak COVID-19 masih belum reda.

Bagi menarik minat orang ramai, Samsung baru-baru ini telah memuat naik satu video rasmi berkaitan acara pelancaran tersebut. Di akhir video itu, terdapat penampilan samar tentang produk yang akan dilancarkan nanti dan ia nampaknya mudah diteka.

Dari pelbagai berita yang dibocorkan sebelum ini, kita telah mengetahui bahawa Samsung akan melancarkan telefon pintar terbaru dari siri Note, iaitu Galaxy Note 20. Selain itu, video ini turut menampilkan 4 lagi peranti.

Dari khabar angin yang telah tersebar sebelum ini, peranti tersebut ialah tablet Galaxy Tab S7, fon kepala TWS Galaxy Buds Live, jam pintar Galaxy Watch 3 dan telefon pintar dengan skrin boleh lipat Galaxy Z Fold 2.

Galaxy Note 20. Sumber: WinFuture

Dalam video ini juga dapat dilihat bahawa acara Galaxy Unpacked ini nanti akan bercerita tentang “kisah yang tak didendang” dari sisi pembangun, pereka, dan pencipta dari Samsung Digital City, iaitu ibu pejabat Samsung di Korea Selatan.

Kepada peminat, anda boleh menyaksikan acara ini secara langsung pada 5 Ogos 2020, jam 10 malam waktu Malaysia di laman web Samsung Malaysia. Dijangkakan bahawa tempahan awal untuk Galaxy Note 20 akan diumumkan sejurus selepas majlis pelancaran ini tamat.

Sumber: Samsung

BACA  Ada 5 laptop baru Acer yang perlu anda periksa sebab harganya menarik