Orang ramai kini boleh rasai sendiri rangkaian 5G di BTS bersama U Mobile

U Mobile hari ini melancarkan kempen percubaan langsung rangkaian 5G mereka, ‘Fast Forward with U Mobile 5G‘ untuk semua pelanggan merasai sendiri pengalaman menggunakan 5G. Lebih mudah lagi, pengguna tidak perlu menukar kad SIM mereka untuk mencuba 5G.

Tempoh percubaan 5G ini akan berjalan dari 7 September sehingga 31 Disember 2020, di dalam pusat beli-belah Berjaya Times Square (BTS) di Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Semua pelanggan pascabayar dan prabayar boleh mencuba sendiri rangkaian 5G U Mobile, yang menggunakan pancaran spektrum 3.5GHz NSA di dalam bangunan tersebut.

Buat masa ini, U Mobile menyatakan hanya beberapa model telefon pintar terpilih boleh menguji rangkaian 5G mereka ini iaitu Huawei Nova 7 SE, Mate 30 Pro 5G, P40, P40 Pro dan P40 Pro+. Lebih banyak model peranti lain akan disokong tidak lama lagi. Percubaan 5G U Mobile ini juga terhad di tingkat LG, G dan 1 di BTS.

Bagi meraikan percubaan langsung 5G ini, U Mobile turut menawarkan telefon pintar Huawei P40, dari serendah RM59/bulan yang disertakan hadiah percuma berupa Huawei Band 4 dan casing pengecasan wayarles (selagi stok masih ada). Tawaran ini boleh didapati dengan melanggan pelan U Mobile terpilih dari mana-mana cawangan U Mobile atau kedai dalam talian mulai hari ini.