Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Anda mungkin perlu bayar USD 2 untuk letak URL dalam kapsyen Instagram satu masa nanti

Biasanya, golongan yang berniaga ataupun nak promosikan laman luar Instagram akan letakkan URL dalam kapsen media social sebagai pautan untuk mudahkan pengikut mereka mengakses sesuatu laman.

Walau bagaimanapun, Instagram tidak pernah sediakan fungsi untuk hotlink-kan URL dalam kapsyen. Namun, ada laporan yang menyatakan mereka telahpun memohon paten untuk fungsi bayaran untuk aktifkan URL dalam kapsyen sejak 2016.

Antara sebab mengapa mereka ingin mengenakan bayaran terhadap URL dalam kapsyen adalah untuk meminimumkan spam terhadap pengguna tapi pada tidak meyukarkan pengguna yang ikhlas untuk berkongsi dengan bayaran minimum.

Ia juga sebagai pampasan kepada Instagram yang membenarkan pengguna keluar daripada platform mereka sedangkan mereka sedang menikmati trafik yang tinggi daripada anda jika tiada sebarang pautan URL aktif.

Tidaklah diketahui sama ada permohonan ini berjaya ataupun tidak. Tapi jika ya, bersiap sedialah dengan kemungkinan untuk membayar sekitar RM8.31 hanya untuk letakkan URL dalam kapsyen.

BACA  "TM dakwa kelajuan 200Mbps di pelan 500Mbps satu kesilapan", ia sangat tidak meyakinkan