Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Ini ialah pengecas GaN pertama dunia yang boleh ditindih, cuba lihat harganya

Pengecas yang menggunakan teknologi GaN semakin menular dalam pasaran. Ada satu inovasi pengecas GaN ini membolehkan anda cantumkan beberapa pengecas GaN yang sama model untuk hamburkan tenaga sehingga 1,600W ataupun 64 port USB untuk anda manfaatkan.

Ia hadir daripada pengeluar, Sanho Corporation, menerusi jenama HyperJuice. Rahsianya adalah, pada badan pengecas tersebut, ada soket pass-through yang boleh anda gunakan untuk masukkan pengecas seterusnya ataupun gunakan soket tersebut seperti soket biasa.

Jadi, anda tak perlu korbankan satu soket hanya untuk cas peralatan USB.

HyperJuice hadir dalam dua varian iaitu, 65W (3 USB) ataupun 100W (4 USB). Malangnya, setakat ini, hanya kepala pin A.S saja dikeluarkan mereka. Kalaulah anda nak gunakannya di Malaysia, penyesuai diperlukan untuk tujuan tersebut.

Harganya pula agak “keras”,  seketul pengecas 65W dijual pada harga  USD80 (RM333) manakala model 100W anda boleh dapatkannya pada harga USD100 (RM416). Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.

GaN merujuk pada Gallium Nitride, bahan yang digunakan untuk menggantikan silikon dalam penghasilkan transistor. Penggunaan Gallium Nitride menyebabkan lebih sedikit transistor diperlukan untuk menghasilkan pengecas dan disebabkan ia lebih cekap tenaga, kuasa yang terbazir lebih rendah berbanding pengecas tradisional.

BACA  Fon kepala TWS, jam pintar dan tablet baru Huawei kini boleh dibeli di Malaysia