Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Lego perkenal set Sesame Street yang sangat comel

Ini adalah set bertemakan Sesame Street pertama daripada Lego. Set tersebut mengandungi diorama berperincian tinggi Lorong ikonik itu bersama-sama dengan beberapa karakter yang kita pernah kenal dulu.

Set tersebut adalah hasil ilham seorang peminat Legi, Ivan Guerrero. Dia sumbangkan idea tersebut melalui program Lego Ideas Collection. Lego secara rawak akan memilih idea yang disumbang peminat untuk bangunkan set Lego untuk tujuan pengkomersialan dan hasil jualan akan dikongsikan dengan penyumbang idea.

Dalam set tersebut, anda akan temui karakter terkenal seperti Big Bird, Bert, Ernie, Elmo, Cookie Monster, dan Oscar the Grouch. Beberapa tanda mercu seperti Hooper Store, tong sampah Oscar, pili bomba, peti surat, dan lampu julan boleh anda temui dalam set tersebut.

Itu baru di luar. Bahagian paling menarik adalah dalam setiap banggunan tersebut ada perincian yang lagi menarik. Dalam ruma Bert dan Ernie ada kolam mandi dan itik getah.

Set Legi 123 Sesame Street akan mula dijual 1 November 2020 di Lego.com pada harga USD120 (RM498). Tiada berita tentang ketibaannya di Malaysia.

Sumber, Sumber imej

BACA  Ini cara pasang tema OnePlus 8T Cyberpunk 2077 pada telefon Android