Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

DJI Mini 2 dijual sebelum diumumkan?

DJI Mavic Mini ialah pengganti kepada DJI Spark sebagai dron kelas permulaan. Ia masuki Malaysia awal bulan November 2019 yang lalu dengan tanda harga:

  • RM1,599 – pakej standard
  • RM1,999 – Fly More Combo

Sudah berusia hampir setahun, anda boleh jangkakan generasi baru bakal menyusul tak lama lagi. Malah, sudah ada yang beli DJI Mini 2 sungguhpun pelancaran rasminya belum diadakan.

DJI dilihat menggunakan tatacara penamaan baru kerana kali ini, tiada lagi frasa Mavic. Ia selari dengan gimbal DJI OM4 dan DJI Pocket 2.

Berbalik kepada individu yang berjaya beli DJI Mini 2, dia kongsikan pengalamannya di saluran YouTube Our Beatific World.

Menurut video tersebut, dia turut berkongsi beberapa spesifikasi teknikal DJI Mini 2. Setakat ini, semua spesifikasi berasaskan video itu kerana maklumat rasmi belum ada lagi.

Alat kawalan macam DJI Mavic Air 2

Yang pertama adalah dron ini tawarkan kamera dengan sudut pandan 83 darjah ataupun bersamaan dengan 35mm pada kamera berformat 35mm. Ia miliki tempoh penerbangan 31 minit.

Daripada segi fizikaliti, rekaannya macam tiada beza daripada generasi pertama dan ia masih ringan iaitu kurang dairpada 249g.

BACA  Mesej di Messenger dan Instagram boleh hilang sendiri dengan Vanish Mode