Reviu Wiko Y61: Telefon RM300 boleh jalan semua aplikasi?

Waktu Perintah Kawalan Pergerakan ni, banyak perkara tidak boleh dilakukan. Macam sekolah dan universiti, ada yang kena tutup dan pembelajaran dibuat dari rumah. Untuk itu, pelajar perlu memiliki peranti sendiri untuk belajar jarak jauh ini. Ada juga yang kini berniaga, memerlukan telefon pintar untuk berjual-beli atas talian.

Jika anda sedang mencari telefon pintar yang murah dan boleh menjalankan semua aplikasi utama, anda boleh mencuba Wiko Y61 ni. Harganya di Malaysia baru RM299 sahaja dan ia menjalankan sistem operasi Android 10 Go Edition. Sebab tu, ia boleh jalankan banyak aplikasi yang biasa digunakan.

Tetapi ia mungkin tidak selancar yang anda sangkakan. Untuk mengetahui sedikit sebanyak tentang kemampuan Wiko Y61, kami bantu anda uji beberapa aplikasi yang sering digunakan rakyat Malaysia. Lepas tu, anda putuskan sama ada telefon ini mencukupi untuk keperluan anda.

Tonton video ujikaji Wiko Y61 kami di bawah ini. Jika berminat untuk membeli, anda boleh dapatkannya di Shopee: https://bit.ly/2GeG7o8

Spesifikasi Wiko Y61

CPU: Mediatek Helio A22
RAM: 2GB
Storan: 32GB
Skrin: 5.99-inci qHD (960×480)
Bateri: 4,000mAh
Kamera belakang: 8MP
Kamera hadapan: 5MP