Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Redmi Watch adalah jam pintar yang sangat murah

Sedikit demi sedikit, Redmi telah mengeluarkan banyak aksesori menggunakan jenamanya sendiri, pada harga yang jauh lebih murah daripada Xiaomi. Paling terbaru, mereka telah melancarkan jam pintar Redmi Watch pada harga RMB 299 (~RM185).

Redmi Watch baru sahaja dilancarkan di China, menampilkan skrin LCD berwarna seluas 1.4-inci. Skrin ini memiliki resolusi 320×320 dan melengkung 2.5D di sisi.

Terdapat tiga warna badan jam disediakan, kesemuanya dalam warna pastel iaitu hitam, putih dan biru. Tali jam ditawarkan dengan warna yang sama, serta dua warna tambahan iaitu merah jambu dan hijau. Ada lebih 120 muka jam boleh dipilih, menggunakan aplikasi Mi Fit.

Sebagai jam pintar, ia lengkap dengan pelbagai fungsi seperti pengimbas denyutan nadi, pemantauan aktiviti kecergasan, kalis air sehingga 50 meter dalam, serta berhubung dengan peranti melalui Bluetooth 5.0 dan NFC. Tetapi tiada GPS terbina di dalam.

Jam ini memiliki hayat bateri sehingga 7 hari dengan sekali cas, dan ia mengecas melalui pengecas khas. Cas dari 0-100% mengambil masa kira-kira 2 jam. Jam pintar ini juga sangat ringan, dengan berat hanya 35 gram.

Xiaomi tidak menyatakan sama ada jam pintar ini akan dijual di luar China. Di China, ia akan mula dijual dari 26 November pada harga RMB 299 (~RM185). Untuk perbandingan, Xiaomi menjual Mi Band 5 di China pada harga RMB 189 (~RM116), manakala harga rasminya di Malaysia adalah RM169.

[Sumber: GSMarena]

BACA  Save 2.0: Ini cara untuk tebus e-Rebat RM200 bila anda beli kelengkapan rumah di Shopee