Mi Smart Band 5 mula dijual di Malaysia pada harga lebih tinggi

Setelah diumumkan beberapa hari lepas, hari ini Xiaomi Malaysia mula menjual penjejak kecergasan terbaru mereka, Mi Smat Band 5 di Malaysia. Ia boleh dibeli menerusi kedai rasmi Xiaomi di Lazada dan Shopee. Jualan di kedai fizikal Mi Store akan bermula pada 27 Julai.

Seperti yang dijangka juga, harga jualan Mi Smart Band 5 lebih mahal dari model sebelumnya. Mi Smart Band 4 ketika dilancarkan di Malaysia, berharga RM149. Tetapi untuk Mi Smart Band 5, ia diumumkan lebih mahal RM20, berharga RM169.

Lawatan ke stor rasmi Xiaomi di Lazada dan Shopee menunjukkan, hanya warna hitam ditawarkan. Warna strap yang lain masih tidak ditemui di stor tersebut.

Antara pembaharuan di Mi Smart Band 5 berbanding versi terdahulu adalah skrin AMOLED lebih besar berukuran 1.1-inci, pengecas magnetik, alat kawalan jauh kamera dan pengesan jejak lebih tepat.

Banyak perkara masih dikekalkan untuk Mi Smart Band 5 antaranya penjejak kecergasan, pengesan denyutan nadi 24/7, penjejak waktu tidur, serta kalis air sehingga 5ATM, atau sehingga 50 meter di bawah air.

Tetapi terdapat beberapa perkara yang tiada di Mi Smart Band 5 global, berbanding versi di China. Antaranya tiada NFC terbina di dalam, tiada pengesan SpO2 dan tiada pembantu suara maya.

Sumber: Facebook