Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Tanam pokok Bonsai dalam rumah atau hadiahkan sejambak bunga dengan koleksi Lego Botanic

Permainan bata Lego telah menembusi hampir semua perkara yang boleh difikirkan ada di sekeliling kita. Dari kereta, rumah, binatang dan terbaru, Lego mengumumkan koleksi pokok botanik, Lego Botanic. Pokok ini menggunakan saiz yang menyerupai pokok sebenar, menjadikan ia hiasan yang menarik di dalam rumah.

Lego melancarkan dua model menarik untuk Lego Botanic, Bonsai Tree dan Flower Bouquet. Bonsai Tree memiliki ketinggian 18cm, manakala Flower Bouquet setinggi 36cm.

Lego Bonsai Tree

Peminat Lego boleh menghayati ketenangan memasang 878 keping bata Lego Bonsai Tree, sama seperti menjaga pokok Bonsai sebenar. Ia ditambah lagi dengan pilihan warna daun hijau, atau ditukar ke bunga merah jambu mengikut mood yang dimahukan.

Pokok Bonsai Lego ini turut memiliki pasu menyimpan pokok, serta pangku kayu untuk meletakkan pasu tersebut. Ini menjadikannya kelihatan seperti pokok Bonsai sebenar yang boleh menghiasai ruang tamu dirumah mahu pun di pejabat.

Lego Flower Bouquet

Sejambak bunga Lego kini boleh menjadi hadiah kejutan untuk pasangan mahupun keluarga dan sahabat handai. Sebanyak 756 keping bata Lego disediakan untuk membentuk jambangan bunga berwarna-warni yang kelihatan mekar dan segar.

Beberapa jenis bunga boleh digabungkan untuk mencipta jambangan ini seperti bunga ros, daisi, popi, snapdragon, aster, serta pilihan rumput untuk menjadikan hiasan yang menarik. Ini membolehkan penghasilan kreatif mengikut mood pemasang Lego tersebut.

Harga dan Jualan

Kedua-dua model baru Lego Botanic ini akan mula dijual di Malaysia pada 4 Januari 2021. Ia boleh dibeli di Stor Rasmi Lego di Lazada dan Shopee, serta di Legoland dan pengedar sah Lego di seluruh Malaysia.

Harga jualannya adalah seperti berikut:

  • Lego Bonsai Tree (10281) – RM219.90
  • Lego Flower Bouquet (10280) – RM219.90
BACA  Berapa lama Galaxy S21 mampu bertahan dalam air? Setakat ini lebih 10 hari

[Sumber: Lego]