Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Netflix katanya bakal perkenal ciri audio spatial pada strim mereka

Kepada pengguna AirPods Pro ataupun set audio dengan keupayaan audio spatial, ada khabar angin yang bertiup membawakan maklumat yang Netflix kini sedang menguji ciri audio spatial pada servis mereka.

Audio Spatial adalah ciri yang mensimulasikan bunyi dalam 360 darjah. Objektifnya adalah untuk berikan pengalaman menonton seakan anda berada di tempat kejadian, seperti yang cuba dicapai oleh set gogel VR.

Ia tidaklah mengejutkan tapi lebih kepada bila lagi Netflix akan sertai arena audio spatial. Servis seperti Disnye Plus, HBO Max dan Apple TV plus sudah pun ada sejak beberapa ketika.

Sistem audio spatial bukanlah sesuatu yang baru, tetapi ia meletup-letup selepas Apple melancarkan AirPods Pro kerana pada harga RM1,099 ini adalah antara set audio spatial yang termurah boleh anda perolehi dalam pasaran.

Selain memberikan pengalaman menonton yang lebih baik kepada pengguna AIrPods Pro, Netflix juga boleh menembusi pasaran pengguna headfon Pulse 3D yang dilancarkan bersama-sama konsol permainan PlayStation 5 baru-baru ini.

[Sumber: TechRadar]

BACA  Jualan produk Apple lepasi paras USD100 billion, pertama kali dalam sejarah menurut laporan Q1 2021