Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Kingston lancarkan pemacu USB lembu mini 64 GB edisi terhad

Bersempena dengan sambutan Tahun Baru, Kingston Technology sebuah syarikat produk memori, mengumumkan pelancaran pemacu kilat USB lembu mini 2021 edisi terhad dan eksklusif di Malaysia.

Pemacu USB ini direka menyerupai bentuk seekor lembu yang sangat kecil. Uniknya, ia akan didatangkan sekali dalam bekas botol susu yang boleh menjadi tempat simpanan USB tersebut.

USB yang comel ini merupakan antara 12 rekaan koleksi mini Tahun Baru dari Kingston. Hidung lembu mini tersebut boleh dicabut untuk disambungkan pada komputer riba bagi memindahkan data.

Selain itu, pada USB ini juga disertakan tempat gantung kunci untuk memudahkan pengguna membawanya kemana-mana sahaja. Ini bermaksud, anda boleh membawa semua fail dengan menggantungkan USB edisi khas ini pada gegelung kunci anda.

Kapasiti dan harga

USB edisi khas ini disediakan dengan kapasiti 64GB sahaja dan boleh menyokong port USB 3.2 Gen 1. Ia direka dengan saiz 43.16 x 28.96 x 27.31 (mm). Di samping itu, harga yang dijual untuk USB ini ialah:

  • Kingston New Year OX USB Drive 64GB – RM89

Planggan yang membelinya akan menerima waranti 5 tahun dengan sokongan teknikal percuma.

Bermula daripada 21 Januari, anda boleh mendapatkannya melalui mana-mana kedai Kingston atau pengedar Kingston di Malaysia. Ia juga boleh dibeli secara dalam talian melalui Lazada. Untuk maklumat lanjut, anda boleh lawati laman sesawang rasmi Kingston di sini.

[Sumber: Kingston]

BACA  Samsung janji kemaskini keselamatan peranti terpilih sekurang-kurangnya 4 tahun