Tak puas hati dengan Darurat? Ada saluran Telegram baru untuk anda luahkannya

Sekiranya anda ada pandangan ingin dilontarkan berkenaan perintah darurat yang diumumkan dalam bulan Januari 2021 lalu, Kementerian Komunikasi dan Multimedia bersedia memungut suara anda melalui saluran yang betul.

Pihak mereka telah mewujudkan satu saluran Telegram yang mengandungi pautan untuk ke borang digital untuk anda masukkan pandangan anda terhadap perintah darurat. Selain Telegram, rakyat boleh juga menghantar komen mereka ke [email protected] untuk tujuan yang sama.

Tak kiralah saluran mana pun yang anda guna, menurut pihak Kementerian, ia akan disalurkan kepada Jawatankuasa Teknikal Pengurusan Darurat untuk tujuan penambahbaikan terhadap perintah Darurat ini.

Yang peliknya, mengapakah perlunya saluran Telegram yang baru sedangkan Kerajaan sudah pun ada Telegram MKN yang disertai lebih 1.3 juta orang pengguna? Sekarang saluran itu penuh dengan propaganda pro-Darurat.

Satu proklamasi Darurat telah diumumkan oleh Yang di-Pertuan Agong al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dalam bulan Januari 2021 dan berlanjutan hingga 1 Ogos 2021 ataupun sehingga baginda merasakan situasi COVID-19 telah terkawal.

Di peringkat rakyat, tiada apa perbezaan boleh dilihat, kehidupan berjalan seperti biasa dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tetap berjalan.