Pengguna Android tidak perlu tunggu Clubhouse, Twitter Spaces akan tiba tidak lama lagi

Dalam kemaskini terbaru Twitter di Apple AppStore, ia meyatakan bahawa satu fungsi baharu diperkenalkan iaitu Spaces. Spaces membolehkan pengguna Twitter untuk bersembang masa nyata melalui suara, konsep yang serupa dengan ClubHouse.

Bagaimanapun, dengnan muat turun kemaskini terbaru ini, Spaces masih tidak boleh digunakan oleh semua. Ia masih dalam peringkat ujian Beta dan diberikan kepada beberapa pengguna terpilih.

The Verge sebelum ini melaporkan, Twitter sudah berada di fasa akhir Spaces dan bersedia untuk melancarkannya pada bulan April. Lebih menarik lagi, walaupun ujian Beta Spaces diterima oleh pengguna iPhone, pengguna di Android juga boleh menyertai bilik sembang Spaces bila ia dibuka. Tetapi ia masih terhad di aplikasi mudah alih, tidak terdapat di pelayar.

Sumber

Antaramuka Spaces dilihat tidak jauh berbeza dengan ClubHouse. Apabila bilik sembang dibuka, ada Hos selaku moderator dan beberapa pengguna yang dipilih sebagai Speaker sahaja boleh bercakap. Pengguna lain di dalam bilik sembang hanya boleh mendengar.

Jika anda ingin tahu lebih lanjut mengenai perkembangan terkini Spaces, ikut mereka di akaun Twitter @Spaces.

[Sumber: 9to5mac]