Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Kasut larian terbaru Adidas ada Lego di tepi, warnanya boleh ditukar ikut penampilan

Adidas memperkenalkan kasut larian Ultraboost DNA terbaru dengan rekaan yang sangat unik. Sesiapa sahaja yang lihat kasut ini pasti akan teringat kepada lego. Kerana rekaannya sangat kaya dengan corak bata lego.

Secara rasminya, kasut ini dikenali sebagai kasut Adidas Ultraboost DNA X Lego Plates. Pada bahagian tiga jalur sisi ikonik kasut itu, ia diperbuat daripada bata Lego plastik sebenar. Terdapat 3 slot plastik lutsinar di sisi dalam bentuk plat Lego. Ia boleh memuatkan 3 lego berukuran 2×2.

Di bahagian hadapan kasut pula ada perincian lego yang timbul bewarna putih, diikuti pada bahagian tepi yang sememangnya lego asli, kemudian bahagian dalam dipenuhi warna kuning dan lapik kasut didalamnya pula ada logo Lego dengan material timbul seperti lego.

Tetapi lego asli di bahagian tepi itu bukanlah di susun seperti mainan, ia perlu di susun, kemudian di masukkan ke dalam plastik yang tersedia.

Kasut ini didatangkan bersama sejumlah bata lego dengan warna utama, jadi anda boleh tukar warna bata itu mengikut kesesuaian penampilan anda.

Ia akan dijual pada harga USD200 bermula 8 April 10 malam waktu Malaysia. Anda boleh dapatkannya melalui laman sesawang rasmi Adidas di sini.

Rekaan ini sangat cantik, tetapi jika ada disediakan saiz untuk kanak-kanak pasti lebih menarik.

[Sumber: TheVerge, Adidas]