Barisan laptop baru Huawei MateBook 2021 akan dilancar di Malaysia

Huawei Malaysia semakin agresif memasarkan komputer di mereka. Mereka telah menjadualkan satu acara pelancaran barisan laptop Matebook terbaru mereka, yang akan diumumkan pada hari Isnin depan, 19 April 2021.

Menurut Huawei, mereka akan mengumumkan naik taraf untuk beberapa model laptop Matebook mereka iaitu MateBook D 14, MateBook D 15 10th Edition, MateBook D 15 11th Edition, MateBook 14 and MateBook X Pro.

Antara naik taraf yang boleh dijangka akan diperkenal pada laptop baru ini adalah pemproses terbaru Intel generasi ke-11, RAM sehingga 16GB, WiFi 6 dan skrin FullView Display.

Barisan laptop Huawei Matebook tahun lepas

Tahun lepas, barisan laptop Huawei Matebook menawarkan harga dari serendah RM2,499. Pengguna mempunyai pelbagai pilihan skrin dari sekecil 13-inci sehingga 15-inci. Antara keunikan laptop Huawei adalah sokongan Huawei Share, perkongsian pantas dan mudah antara telefon pintar atau tablet Huawei kepada laptop Matebook.

Huawei juga baru-baru ini telah melancarkan komputer desktop pertama mereka di Malaysia, Matestation S. Komputer ini menampilkan rupa badan yang ultra kecil dengan kemudahan lebih banyak sambungan dan naik taraf sebuah komputer desktop. Anda boleh mengenali lebih lanjut mengenai MateStation S menerusi video oleh rakan kami Rory di bawah ini.

Nanti laporan dari kami mengenai pengumuman Huawei ini, tidak lama lagi.