Disney+ Hotstar tiba di Malaysia, mula bersiaran pada 1 Jun

Setelah sekian lama diberi petunjuk, akhirnya Disney+ akan tiba di Malaysia. Menggunakan nama Disney+ Hotstar, ia akan mula menyediakan perkhidmatan menstrim kandungan video bermula 1 Jun 2021 di Malaysia.

Harga langganan Disney+ Hotstar turut diumumkan dalam pemberitahuan ini. Ia berharga hanya RM54.90 untuk langganan selama 3 bulan. Tidak pula dikongsikan harga langganan untuk 1 bulan atau 12 bulan, seperti yang terdapat di Singapura dan Indonesia.

Menurut Disney lagi, mereka bekerjasama dengan Astro untuk menyediakan perkhimatan ini di Malaysia. Sehubungan itu, pengguna Astro pek Movie akan menerima kelebihan berkaitan Disney+ Hotstar. Mungkin seperti HBO GO, langganannya diberikan percuma untuk pelanggan Astro pek Movie.

Disney+ Hotstar menyediakan kandungan eksklusif keluaran Disney dari siri Disney sendiri, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, dan banyak lagi. Antaran siri eksklusif yang hangat di pasaran masakini ialah Star Wars Mandalorian, Marvel Wandavision serta Marvel The Falcon & Winter Soldier.

Selain itu, Disney+ Hotstar turut menyediakan kandungan tempatan untuk menarik lebih ramai pelanggan. Antara filem yang boleh ditonton adalah seperti J2: J Retribusi, Ejen Ali The Mvoie, KL Special Force, Zombitopia dan banyak lagi.

Disney+ Hotstar boleh ditonton menerusi pelbagai platform seperti telefon pintar dan tablet Apple dan Android, TV Pintar dan di komputer. Satu akaun Disney+ Hotstar boleh ditonton serentak di dua peranti atau platform. Pengguna juga boleh memuat turun kandungan Disney+ Hotstar ke dalam peranti, untuk tontonan di luar talian.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web Disney+ Hotstar.