Tablet Galaxy Tab A7 terima rebat RM100 sempena hari raya

Kalau anda sedang cari tablet yang sesuai untuk jalani PDPR ataupun untuk kegunaan lain, Samsung kini beri rebat RM100 ke atas Galaxy Tab A7 mereka. Sehingga 6 Jun 2021 ini, and aboleh dapatkan seunit tablet itu pada harga RM899.

Spesifikasi Galaxy Tab A7

Galaxy Tab A7 ialah sebuah tablet sebesar 10.4” dengan resolusi FHD+. Ia juga didatangkan dengan konfigurasi kuadspeaker. Untuk sebuah tablet bawah RM1,000 dua komponen ini sudah cukup mencuri perhatian.

Kemudian, padanya terkandung bateri 7,040mAh yang dicas menggunakan blok 15W yang didatangkan sekali dalam kotak.

Atas papan utama, ia dilaporkan diperkasa SoC Snapdragon 662 dan ia bergandingan bersama RAM 3GB serta storan 32GB. Storan itu agak kecil untuk tahun 2021 tapi ia cukup kalua anda gunakannya eksklusif untuk strimkan kandungan daripada luar dan tidak menyimpannya dalam tablet.

Untuk tujuan mengambil gambar, Samsung memberikan sepasang kamera, satu dibahagian depan dan satu lagi di bahagian belakang. Kamera belakangnya ada sensor 8MP manakala di depan ada kamera 5MP.

Versi yang dijual dalam negara kita ialah yang tiada slot kad SIM. Tapi anda terima fungsi ketersambungan Wi-Fi sehingga Wi-Fi 5Ghz.

Jangan lupa yang anda akan terima langganan YouTube Premium percuma selama 2 bulan bila anda aktifkan tablet ini. Anda boleh pergi ke laman rasmi Samsung untuk maklumat lanjut.