Samsung Galaxy Unpacked akan perkenal dua telefon lipat pada 11 Ogos

Samsung Malaysia hari ini telah mengeluarkan jemputan ke acara pelancaran Samsung yang akan datang, Galaxy Unpacked. Majlis kali ini akan membawakan tema, “Get Ready To Unfold” atau bersedia untuk membuka lipatan.

Samsung Galaxy Unpacked akan diadakan pada hari Rabu 11 Ogos 2021, pukul 10 malam waktu Malaysia. Ia akan diadakan secara dalam talian dan boleh ditonton menerusi laman web Samsung Malaysia, YouTube Samsung Malaysia, dan Facebook Samsung Malaysia.

Di samping itu, Samsung Malaysia kini telah membuka laman pendaftaran minat kepada mereka yang mahu menjadi terawal mendapatkan berita tentang majlis pelancaran ini. Menariknya, Samsung memberikan baucar RM300 untuk mereka yang mendaftar minat sehingga 11 Ogos, dan ia boleh digunakan untuk membuat tempahan awal bagi produk yang akan dilancarkan.

Tetapi apakah yang akan Samsung lancarkan nanti?

Dari gambaran yang dikongsikan Samsung Malaysia, terdapat dua produk dapat ditafsirkan. Pertama adalah tablet boleh lipat dan kedua adalah telefon pintar boleh lipat. Pastinya ia merujuk kepada Galaxy Z Fold 3 dan Galaxy Z Flip 3.

Dua peranti boleh lipat daripada Samsung telah dibocorkan rupa sebenarnya oleh Evan Blass sebelum ini. Dikatakan terdapat tiga warna di Galaxy Z Fold 3 dan empat warna bagi Galaxy Z Flip 3.

Selain itu, terdapat beberapa lagi produk lain dikhabarkan akan turut dilancarkan di pentas yang sama iaitu telefon pintar Galaxy S21 FE, jam pintar Galaxy Watch 4 dan Watch 4 Classic, serta fon telinga Galaxy Buds 2.

Adakah benar semua jangkaan ini? Nantikan laporan daripada kami di majlis pelancaran Galaxy Uncpaked yang akan diadakan pada 11 Ogos kelak.

[Sumber: Samsung]