Pengguna Celcom dan Uber bakal nikmati faedah bersama

Celcom Axiata Berhad dan Uber, hari ini mengumumkan kerjasama yang bakal memberi banyak faedah kepada pengguna. Kerjasama ini akan membuahkan hasilnya dalam masa beberapa bulan akan datang.

Pengguna pascabayar dan prabayar Celcom bakal menikmati beberapa faedah apabila menggunakan perkhidmatan Uber kelak, seperti diskaun menaiki Uber menerusi program kesetiaan. Serta berpeluang menaiki Uber secara percuma ke KLIA atau KLIA apabila melanggan pakej perayauan antarabangsa Celcom Passport.

Dari segi talian pula, Celcom tidak akan mengenakan caj data bagi penggunaan aplikasi Uber. Perkara ini bukan sahaja memberi kebaikan kepada penumpang Uber, malah buat rakan pemandu Uber.

Celcom juga akan menyediakan tawaran khas memiliki peranti terkini kepada rakan pemandu Uber, untuk dipadankan dengan pelan Celcom FIRST menggunakan rangkaian Lightning Fast LTE Celcom.

Zalman (dua dari kiri) dan Karina (tiga dari kiri)

Ketua Pegawai Pemasaran Celcom Axiata Berhad, Zalman Aefendy berkata, “Celcom akan terus dinamik bersama rakan strategik seperti Uber dan terus memenuhi keperluan digital pelangan dengan pelbagai faedah yang baru dan inovatif.”

Pengurus Besar Pengembangan Uber Malaysia, Karina Ali Noor pula menyatakan, “Kami berharap kerjasama ini bakal menjadi salah satu cara untuk Uber terus memberikan kejutan dan menggembirakan penumpang dan rakan pemandu, dengan pelbagai ganjaran dan pengalaman yang menceriakan mereka.”

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.celcom.com.my atau Blog Uber Malaysia.