Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

TM berhenti guna HyppTV dan HyppTV Everywhere

TM sebelum ini telah menamatkan penggunaan nama webe apabila menukarkan nama rangkaiannya kepada unifi. Hari ini, beberapa pengguna unifi menerima SMS yang menyatakan perkhidmatan IPTV oleh TM, iaitu HyppTV dan HyppTV Everywhere akan dihentikan penggunaannya.

SMS tersebut menyatakan, berkuatkuasa 12 Januari 2018, HyppTV dan HyppTV Everywhere akan ditukar namanya kepada unifi TV dan unifi playTV. Ia dilihat sama seperti apa yang dilakukan terhadap webe, untuk menyelaraskan semua servis internet TM kepada satu nama, iaitu unifi.

Di dalam SMS itu, terdapat satu pautan untuk maklumat lanjut iaitu i.unifi.my/tvrebrand. Di situ, terdapat FAQ yang menjawab beberapa persoalan. Antaranya, pengguna HyppTV sedia ada akan terus menikmati pakej yang telah mereka langgan, tiada sebarang perubahan.

Pengguna juga tidak perlu risaukan tentang bil kerana tiada perubahan caj. Bagaimanapun nama HyppTV dan unifi di dalam bil akan diubah mengikut fasa. Kata laluan untuk IPTV juga tiada penukaran.

Jika ada sebarang pertanyaan tentang unifi TV ini, pengguna masih boleh menghubungi pusat bantuan TM melalui livechat di lamanweb, mendail 100 atau pergi ke mana-mana TMpoints.

BACA  Harga Asus ROG Phone 3 akan diumum pada 5 September