Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Strim YouTube tanpa had hanya RM12 di Ookyo

ookyo adalah satu servis telekomunikasi digital yang baru di bawah Maxis. Ia menawarkan penggunaan aplikasi terpilih tanpa had kuota internet dengan hanya RM30 sebulan, tetapi perlu ditambat auto-debit.

Menstrim video seperti YouTube mungkin tidak mencukupi kerana tiada pilihan tanpa had, sebaliknya ia menggunakan kuota 4GB di dalam pelan. Sehinggalah pengumuman terbaru ookyo ini tiba.

ookyo kini menawarkan YouTube sebagai pilihan aplikasi untuk penggunaan tanpa had, di mana sebelum ini ia hanya menyediakan pilihan antara penggunaan tanpa had RM3 untuk 1 jam, dan RM8 untuk 3 jam.

Dengan tambahan RM12 sebulan, pengguna Ookyo kini boleh menonton YouTube tanpa had selama sebulan, sah hingga kitaran bil seterusnya (30 hari).

Dalam ruangan soalan lazim (FAQ), menstrim YouTube menggunakan pas tanpa had ini disekat pada resolusi 480p sahaja, iaitu definisi standard video(SD). Ini hampir sama dengan apa yang U Mobile Video-Onz tawarkan.

Dengan hanya RM30 sebulan, pengguna ookyo menerima 4GB data berkelajuan tinggi sepanjang masa, dan pilihan aplikasi antara pek Social atau Entertainment untuk penggunaan tanpa had. Pengguna boleh menambah aplikasi seperti Spotify, JOOX dan Skype hanya RM5 sebulan untuk setiap aplikasi.

Jika anda pengguna tegar YouTube, mahukah anda membayar RM42 (RM30+RM12) di ookyo, atau anda ada pilihan pelan lain yang lebih menarik?

Untuk maklumat lanjut tentang ookyo, layari lamanweb www.ookyo.com.my.

BACA  PROMO: Diskaun sehingga RM250 dalam Jualan Mega Oppo 9.9