Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Pernah mendengar buku? Cuba dengan Google Audiobooks

Pernahkah anda membaca buku menggunakan telinga? Jika tidak, anda boleh melakukannya menggunakan audiobooks yang terdapat di Google Playstore sekarang. Walau tersangkut dalam kesesakan lalulintas, di dalam LRT, atau di atas treadmill, anda boleh terus mendengar audiobooks.

Google menyatakan, sebelum ini melanggan servis audiobooks agak mahal, tetapi ia boleh dibeli satu persatu pada harga lebih rendah di Playstore. Anda juga boleh mendengar previu audiobooks tersebut sebelum membuat pembelian.

Dengan integrasi Google Assistant, ia menjadikannya lebih mudah. Dengan bebas tangan, anda boleh meminta Assistant memainkan audiobooks pilihan dari telefon atau pembesar suara. Malah, anda juga boleh membuat carian seperti bertanyakan siapakah penulis buku tersebut.

Arahan spesifik juga boleh diberikan, seperti memintanya memainkan audiobooks selama 20 minit sebelum tidur. Jika anda memiliki pelbagai peranti, anda boleh menyambung dengar audiobooks dari saat ia ditinggalkan sebelum ini.

Audiobooks boleh didapati di Google Playstore menerusi ruangan Books > Audiobooks. Pelbagai buku popular di peringkat antarabangsa boleh didapati di sini.

BACA  Microsoft matikan Cortana di beberapa platform bermula September 2020