Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Boost Sertakan Program Ganjaran Bersama Dompet Digitalnya

Perkhidmatan “digital wallet” nampaknya sedang membuak-buak dalam pasaran kita. Salah satu penyedia fungsi tersebut adalah Boost dan ia bukanlah dompet digital semata-mata kerana terdapat beberapa manfaat tertentu akan diperoleh anda jika menggunakannya.

Kini anda boleh melakukan transaksi nirtunai di lebih 5,000 penjual di seluruh negara yang beroperasi di pelbagai tempat seperti pasar malam, “food court”, dan “food truck”.

Selain itu, terdapat juga fungsi menghantar duit ke pengguna Boost yang lain. Mereka kini mempunyai 800,000 pengguna berdaftar dan mensasarkan untuk beroleh lebih 1 juta pengguna sebelum 2019.

Situasi “bayar asing” di kaunter akan pupus dengan kehadiran Boost. Hal ini kerana, fungsi “split bills” juga disuntik pada APP Boost supaya wang boleh dipindahkan mengikut jumlah tepat tanpa perlu memulangkan baki.

Tak banyak pengendali “digital wallet” yang menyediakan program ganjaran bersama perkhidmatan mereka. Setiap kali melakukan transaksi, anda boleh menggoncangkan telefon anda untuk menerima hadiah misteri.

Bersempena dengan musim Tahun Baru Cina, mereka kini mengadakan kempen “Paint The Town Red”. Melalui program itu, Boost sudahpun menampal kod QR fizikal di outlet-outlet rakan mereka di seluruh negara. Anda cuma perlu mengimbas kod itu untuk mendapatkan “Ang Pow” misteri.

Pada sudut peniaga pula, Boost boleh membantu anda dalam menguruskan aliran wang. Tidak perlu lagi menyimpan tunai bersama mereka lebih-lebih lagi jika berniaga di pasar malam ataupun kawasan “food truck”.

Mereka turut menikmati fungsi analitik seperti melihat butiran terperinci setiap transaksi dan seterusnya boleh digunakan untuk memantapkan strategi perniagaan mereka.

Menariknya, semua ini disediakan secara percuma tanpa mereka perlu membeli apa-apa peralatan tambahan. Fi transaksi turut dimansuhkan sepanjang tahun 2018 dan mungkin dimansuhkan terus bergantung pada permintaan.

BACA  Pelanggan Unifi boleh tonton semua saluran Unifi TV sehingga hujung Mac

Jika anda berminat untuk menggunakan wallet digital Boost, muat turunnya di Appstore ataupun Play Store.

Layari laman rasmi mereka untuk maklumat lanjut.

Selain vcash, terdapat dua lagi wallet digital yang pernah kami laporkan seperti: