ASUS janji nak belanja Oreo untuk pengguna ZenFone 3

Berita gembira buat pengguna sedia ada telefon pintar ASUS, tapi bukan untuk semua. ASUS Malaysia telah mengumumkan kemaskini sistem operasi Android 8.0 Oreo untuk 3 model Zenfone minggu lepas. Hari ini, mereka mengumumkan tiga lagi model tambahan.

Menerusi Facebook ASUS Malaysia, mereka telah mengumumkan telefon pintar ZenFone 4 (ZE554KL), ZenFone 3 (ZE552KL) dan ZenFone 3 (ZE550KL) telah sedia menerima kemaskini Android 8.0 Oreo.

Hari ini, ASUS Malaysia mengutus mel elektronik yang mengisahkan 3 lagi telefon pintar ASUS dari keluarga ZenFone 3 akan turut menerima Android 8.0 Oreo. ZenFone 3 Deluxe (ZS550KL) dijadualkan akan menerimanya pertengahan bulan Mac ini, manakala ZenFone 3 Laser (ZC551KL) dan ZenFone 3 Zoom (ZE553KL) pula pada hujung bulan Mac.

Ini adalah satu langkah yang bagus dari ASUS, memandangkan mereka jarang memberi kemaskini kepada telefon pintar. Apatah lagi, untuk 2 generasi sebelumnya.

Sedikit sebanyak, ini boleh memberi lebih kepercayaan kepada pengguna untuk mendapatkan telefon pintar terbaru ASUS. Terutama untuk ZenFone 5 yang akan datang.

BACA  OPPO Malaysia mengesahkan kedatangan Find X2 dengan kuasa Snapdragon 865 5G