Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Pengganti Mi A1 Mungkin Ada DNA iPhone X Padanya

Mi A1 dilancarkan di secara global di India sekitar September 2017 yang lalu. Lantas ia dilihat selaku penanda aras bagi sebuah telefon kelas pertengahan. Terbaru, dalam pengkalan data TEENA ada entri baru yang dicakap-cakap adalah Mi A2.

Tidak banyak maklumat yang boleh dikorek pada entri itu kecuali beberapa perkara. Yang pertama adalah ia akan menggayakan paparan memanjang 18:9 dengan resolusi FHD+. Sungguhpun mengekalkan konfigurasi dwikamera belakang, susunannya lebih menyerupai sebuah iPhone X ataupun Redmi 5 Pro.

Untuk bateri, ia dimakan bateri yang sedikit kecil iaitu 2980mAh berbanding 3080mAh pada Mi A1. Harapnya ia masih memiliki pengecasan pantas.

Mi A2 perli lebih baik berbanding Mi A1 sekurang-kurangnya pada cip pemproses. Snapdragon 625 yang agak berusia perlu ditukarkan dengan yang lebih baru contohnya Snapdragon 636.

Ramai pengguna terutama power user meminati Mi A1 kerana ia adalah produk Android One pertama daripada Xiaomi. Mereka beroleh pengalaman menggunakan Android tulen tanpa sebarang bloatware.

Adakah Mi A2 mampu kekalkan reputasi yang telah dibangunkan Mi A1?

[Sumber: Android AuthoritySlashLeaks]

BACA  Powerbank wayarles dan pencukur elektrik baru Xiaomi sudah tiba di Malaysia