OnePlus 6 Terpaksa Lupakan “Dash Charge” Atas Sebab Remeh

Telefon bermula OnePlus 3 dilengkapi teknologi pengecasan pantas. Ia adalah antara yang terpantas dalam pasaran ketika ini sehinggakan masih belum adalah yang mampu betul-betul mengatsi kepantasan pengecasan pada telefon seperti OnePlus 5T.

Tapi jika anda perasan, pada laman rasmi produk OnePlus 6, nama Dash Charge sudah ditukarkan kepada OnePlus Fast Charge dan bukan lagi Dash Charge seperti kebiasaannya.

Rupa-rupanya, permohonan mereka untuk mempatenkan tanda dagang (TM) untuk frasa Dash Charge telahpun ditolak oleh pejabat harta intelek Eropah.

Alasan pihak berkuasa harta intelek untuk menolaknya adalah kerana permohonan itu mendapat dua tentangan daripada Amazon Europe dan Bragi GmBH. Besar kemungkinan, mereka memiliki teknologi yang hampir sama seperti yang dihasilkan OnePlus.

Tapi pengguna tak perlu risau kerana manfaat pengecasan pantas tetap ada walau apapun namanya. OnePlus 6 yang anda miliki tetap akan disuntik 20 watt tenaga untuk dicas pantas. Cumanya, teknologi itu bakal menerima nama yang baru kelak.

[Sumber: AndroidPolice]

BACA  Poco X2 dilancar dengan skrin realiti dan kuasa kelas pertengahan yang tiada tandingan